De Vlees Koeien
Onze vleeskoeien zijn van het ras Belgisch Wit Blauwbont en worden op onze boerderij in Wagenberg geboren. Vandaar ook de naam Wagenbergs Blauwbont!
Zodra de kalfjes voldoende weerstand hebben gaan ze voor een periode van ten minste acht maanden (24 uur/dag) naar buiten om te weiden. Je kunt deze dieren herkennen aan de wit blauwe kleuren en de hoorns.
De koeien lopen in kruidenrijke graslanden. De kruiden en klavers in de weide zorgen volop voor biodiversiteit, denk hierbij aan bijen en vlinders. Daarnaast bindt klaver stikstof uit de lucht, waardoor er geen kunstmest nodig is, oftewel duurzame landbouw.
In de koude wintermaanden staan de vleeskoeien op stal.
Er wordt samengewerkt met een lokale slager, zodat de transport afstanden voor de dieren kort zijn.
Onze dieren worden gras gevoerd, dit wil zeggen dat 95% van het voedsel gedurende het hele leven van een rund bestaat uit gras. Grasgevoerd vlees is ontzettend gezond. Als een koe alleen gras te eten krijgt, bevat het vlees meer onverzadigde vetten. Het heeft een hoger gehalte Omega 3-vetzuren. Deze vetzuren worden niet door het lichaam aangemaakt en zijn dus zeer belangrijk om via je voeding binnen te krijgen. Ze dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte, gezonde hersenfuncties en bloeddruk.